Pages

klik klik klik

Monday, June 10, 2013

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: 110 Juta Kenangan

Salam..hari ni terasa tertarik-tarik untuk join GA contest ni sebab cam ohsem giler..haha..

klik banner ni untuk men"skodeng"


Ada 3 soalan untuk dijawab and ada hadiah menarik menanti (mintak2 dapat 1)


SOALAN OHSEM YANG PERTAMA

Pada usia berapakah yang anda paling suka sepanjang kehidupan anda? 


Umur 17 tahun (form 5) aku rasa paling ohsem skali..aku ni walaupun pernah dapat anugerah pelajar paling pemalu dalam kelas masa form 2 tapi aku punya nakal tu still menyetan di jiwa..amek kaw! membuta dalam kelas (sampai dapat title ratu tido a.k.a sleeping beauty), fly dari hostel, panjat pagar hostel, panjat pagar sekolah macam budak jantan..i like this age!!





SOALAN OHSEM YANG KEDUA

Apakah kenangan zaman silam (manis atau pahit) yang anda paling ingat sampai sekarang?

Semua kenangan pahit manis yang tercipta bersama-sama dengan makhluk ini aku akan ingat sampai bila-bila..aku mula fobia dengan makhluk ni bila dia tergelincir dari siling dan menyelinap masuk ke dalam jubah yang sedang aku pakai..oleh sebab jubahku bercekak, dia pun tidak dapat melepaskan diri dan merayau-rayau di lenganku..bila aku bukak je cekak, dia terus melompat keriangan dengan muka tak bersalah..

lebih kurang camni la cekak jubah tu..

selepas peristiwa bersejarah tu, dia selalu mengganggu hidup aku..

  • dia mencium kuku kakiku masa aku sedang buat lukisan kemahiran hidup..
  • dia membuat aksi bunuh diri terjun dari siling dan mendarat di atas kepala aku..
  • dia mengintai aku masa aku nga mandi
  • dia kejar aku di dapur..
  • dia melompat ke atas bahu aku masa aku dalam bilik air..
  • dia dengan selambe dok membuat aksi 18sx depan aku..

sebenci-benci aku pun aku tak pernah ada niat nak bunuh dia ( bangkai dia pun aku tak sanggup tengok)..tapi nak buat macam mana bila ditakdirkan aku minum air milo yang berisikan cicak..geli la siak bila ingat balik..ni semua salah makcik dewan makan..dia terlepas pandang bila makhluk ni buat aksi terjun ke dalam jug milo..dia ingat tu swimming pool agaknya..

tengok betul-betul before minum tu..kot-kot ada yang tersembunyi..
*ada yang tersembunyi memberikan senyuman dan ada yang tidak!!


Makhluk yang dimaksudkan adalah cicak ( nak tulis pun aku geli)
*no picture available untuk makhluk ni


SOALAN OHSEM YANG KETIGA

Kalau anda diberi pilihan untuk kembali ke zaman silam, ke zaman manakah yang anda mahu pergi dan apakah yang anda ingin perbetulkan atau ubah sekiranya ada?

Sepanjang hidup aku sangat ohsem..tak perlu nak ubah apa-apa..aku cuma nak balik ke bulan lepas..aku nak main dengan kucing kesayanganku yang bernama "cat" puas-puas..cat sangat ohsem..femely aku bela dia sebab dia pandai kencing berak kat jamban..ohsem kan..dia pun selalu sambut kepulangan my dad dari keje..dia tunggu kat gate..bila my dad masuk rumah, dia akan berlari pecut iringi my dad ke dapur..sangat ohsem..dia selalu kejutkan aku dari tidur dengan pijak perut aku..dia jarang mengeow..aku selalu buli dia supaya dia mengeow..

tapi...

sekarang cat dah takde..masa tengah nazak, dia mengeow tak berhenti..sedih gila aku dengar sampai menitis air mata..tak sanggup aku nak mendengar dan meratap..aku tahu dia sakit..dia termakan racun..mulut dia biru dan berbuih-buih..keadaan yang sangat menyedihkan..

i miss you cat..



p/s : bercampuk aduk pulak feeling dalam entry kali ni..



25 comments:

  1. http://schamanking.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    ReplyDelete
  2. Singgah dari GA sama , Good Luck , Jom baca cerita Isyah pula .

    http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    ReplyDelete
  3. Yes ! Isyah pon Alergi cicak , Lalu depan mata pon Isyah dah jerit macm nampak hanu ! Huhu .

    ReplyDelete
  4. nice story... nak join lah
    amal follow sini

    jum join GA ni
    RM100X2PEMENANG
    http://sayacikamal.blogspot.com/2013/06/mini-giveaway-by-zakieazid.html

    ReplyDelete
  5. wahhhh... best cerita dye... tq datang baca entry muja,, muja dah follow :D

    ReplyDelete
  6. part cicak tu bintang pena rasa. haha. sangat geli okay :\

    Thanks singgah baca entry bintang :D

    ReplyDelete
  7. sedihnya rasa syg kan walaupun dia seekor binatang
    dan...
    awak terminum air yang ada cicak?
    masyaallah tak tahu saya nak kata pa..mcm mana awak rasa mcm tulah sya rasa geli siot...
    saya follow awak balik ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanges 3 malam kot..huuu
      haha..geli kan..sy pun geli bila ingat balik..
      thanks :)

      Delete
  8. Euuuuu cicak kot -.-'
    Walaupun gua brutal tapi gua agak kegelian.
    Anway datang menziarah kembali ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. menci cicak..haha
      gua pun brutal jgk..huhu

      Delete
  9. Perghhh panjangnyaa.. hik3.. perangai tu lawak :3

    ReplyDelete
  10. ni yg snsitif bca ni kalo bab2 kucing.....msti syg sgt nan kucing tu...:)... bca post awk blik, done follow blog ni :)

    ReplyDelete
  11. errr... ni nak panggil apa ni? samofa or chik saba? hehe

    walaweyhhh,,gile brutal ! tp same jek kite.. penah panjat pagar skola..hahaha
    tp yg paling sama,kite pun pernah dpt tittle sleeping beauty gak, tp time kat matrix la -,-

    ewww... i hate cicak ! Semalam baru jek jatuh atas lengan. Nasib baik tak sempat nak masuk dalam baju.. huhu.. Bergegar rumah dgr jeritan terkejut kite tu.. muehehehehe

    siannya cat...termakan racun ='(
    My cats name Kengkang and Enyok pun mati sebab sakit.. ibu dorang pun sama..sedih sangat.
    Itulah kucing2 baka pertama dan terakhir kite bela. sampai sekarang da xde bela kucing dah.. xde kucing lain yg dpt menggantikan baka2 kucing hutan yg kite bela tu .. huhu

    okay samofa or chik saba, follow you back ! =)
    nice giler entry. Ada harapan nak menang neyh ! I loikeeeeee *wink wink*

    http://sayacikummi.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..panggil papepun ok je..sleeping beauty pun ok gak..haha
      kite cam 1 geng la..
      nice to meet u cik ummi :)

      Delete
  12. bila perasan ada cicak ? x memasal jadi cicakwoman xD
    good luck ye :)
    btw, follow sini !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..masa nga kacau2 air milo tu cam da prasan ade hitam2..
      ingatkan milo je..
      esoknye basuh jug tu nmpk la si cicak hitam..
      xde ekor lak tu..huhu

      Delete
  13. sedih baca pasal cat tu
    umah yumida pun byk kucing
    syg kat kucing2 ni semua..comel je diorg ni kan
    follower ke 44

    ReplyDelete
    Replies
    1. cat lover jugak la ni..hee
      thanks dear :)

      Delete