Pages

klik klik klik

Tuesday, June 25, 2013

Hadiah untuk perempuan

Hye there!!
Kadang-kadang pening pikir nak belikan apa untuk si dia sempena birthday ke anniversary ke nak usha ke nak pujuk ke..Ok stop..Here, aku listkan benda-benda yang perempuan suka (sebab aku perempuan, aku tau la)..

Actually, perempuan ni (yang bukan materialistik) suka je dapat hadiah apa-apa pun..tak kisahla murah ke mahal, branded ke cikai..yang penting ikhlas and ada maknanya tersendiri..fewwit..


1) Teddy bear








terang-terang kat bear tu tulis "be mine"..
memang kelembapan terserlah la if ada yang tak paham tu..









Perempuan ni jiwanya sangat lembut..seperti kanak-kanak..so,dengan kasi teddy bear ni, girl akan rasa dimanjakan..ololo..(tapi jangan kasi aku sebab aku dah ade banyak teddy ni..kerek giler)
Lagi besar saiznya lebih bagus ye kawan-kawan..haha


2)Coklat














Waaa..(terliur jap)..girl memang gila coklat..so kalau merajuk tu hang kasi je coklat..kompem cair..haha..lagi banyak lagi bagus..tapi coklat ni jangan main hentam keromo je beli..take note ye..yang sedap saje..lagi banyak lagi bagus..(tamak-tamak)


3)Bunga






take note : warna bunga ada makna tersendiri..









Romantik gitu kalau kasi bunga..i like!tak payah nak sejambak sangat, sekuntum pun da cukup terharu..


4)Cincin
















Kecik je kan..tapi mahal wo..ni untuk propose ok la..tapi ada potensi untuk dipulangkan balik sebab makna cincin ni sangat besar ye kawan-kawan..(kalau dipulang balik tuh, kasi kucing pakai jela)



5) will be added later..any idea?

7 comments:

  1. patung comel.. hehhe.. boleh bagi Lia tak ?

    ReplyDelete
  2. hye dear..done follow u back ;))

    ReplyDelete
  3. pada sy hadiah ni merupakan sesuatu yg simbolik sepertimana hantaran yg di beri ketika kawen... kalau kite tgk cite P.Ramli kalau tak silap sy tajuknye 'musang berjanggut' ke haper.. dh lupe la plak... yg dia merantau bawak satu bungkusan yg berbagai rempah dan beras utk mencari calon isteri beliau.... akhirnye jumpe lah calon yg pandai masak rempah ratus tersebut..

    maksudnye dia mahuseseorang yg tahu menyelesaikan permasaalahan yg di hadapi..

    dan kalau dr sy, su suke hadiahkan pakaian... terutama pakaian *****...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..amboi..pakaian ape tu..huhu

      Delete
  4. Hi, sy suka diberi bunga tapi bila bunga sejambak sampai kat office, malunyer...hehe *blushing* ....lagi best diberikan buku yang diconteng-conteng oleh his own handwriting...sweeeeeeeetnya mcam madu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju with you dear!!
      so sweeettt :)

      Delete